diumenge, 28 d’abril del 2013

Ràdio Araucària - Top 10 de Sa Graduada

El tercer programa de Ràdio Araucària ja està aquí!
Es tracta del Top 10 de Sa Graduada, un programa musical amb molta marxa preparat per en Gaspar, na Cristine, en Kristian i na Paula de 6è A. Ha estat un feina molt entretinguda durant les darreres dues sessions de revista. Al principi tenien molta vergonya, però van aconseguir soltar-se a poc a poc. El més important és tot el que han après durant aquestes dues sessions de Ràdio Araucària. Esperem que us agradin aquest 37 minuts de ràdio...



dissabte, 27 d’abril del 2013

Recursos que treballem a l'aula

A partir d'avui podreu trobar al menú de la dreta un enllaç amb diferents recursos musicals, alguns dels quals emprarem a classe de música. Estan separats per temàtica i seran una molt bona ajuda pels alumnes de 6è que passen a l'institut.
Podeu fer una ullada i practicar un poc. Són molt interessants!

Avisaré sempre que tinguem nous recursos a la pàgina.


divendres, 26 d’abril del 2013

ShaKura

Avui els alumnes de 4t curs han fet una molt bona interpretació amb instruments de placa i de petita percussió.
Hem aprofitat per explicar què és l'harmonia i després l'hem practicada. Es tracta d'una composició meva basada en els samurais japonesos, encara que no emprem l'escala pentàfona.
És un privilegi poder veure com toquen una obra composada, per jo mateix, unes hores abans. 
Gràcies!

Així hauria d'haver sonat...


I així ha sonat...



dijous, 25 d’abril del 2013

Sudoku Musical!

Heu fet alguna vegada un sudoku? Generalment són jocs de nombres, però he trobat un sudoku musical en el qual hem de col·locar correctament les notes musicals.
Si voleu jugar una estona només heu de fer clic en la imatge de l'esquerra... i a jugar!
Espero que us agradi!

dimecres, 24 d’abril del 2013

Aigua musical amb els fillets de P3

Avui els fillets de la classe dels gegants han fet un experiment amb aigua. Hem aconseguit crear notes musicals amb gots de vidre i "aigua musical" i les hem anat ordenant fins crear una escala. També hem descobert que les notes musicals es troben amagades per tot arreu... només hem de cercar-les!
Havien d'anar posant aigua als gots de vidre fins arribar a una marca negra. Han xalat molt!



dimarts, 23 d’abril del 2013

Contes musicals per Sant Jordi

Avui aprofitem per fer a classe de música contes musicals.
El conte que musicalitzarem és "El Flautista d'Hamelin", aprofitant la temàtica musical del conte.
Aquest tipus d'activitats són molt positives per treballar els canvis de caràcter musical i fer que els alumnes siguin part activa d'un conte.
Com ho farem?
El mestre narrarà el conte i serà el flautista d'Hamelin amb la flauta travessera. Sonarà música clàssica de fons que s'adaptarà a les diferents parts de la història, i els alumnes seran encarregats d'afegir efectes als personatges (rates, fillets i fillestes, alcalde...)

 Xerrarem abans dels elements sonors i corporals necessaris per realitzar un conte musical infantil:
  • Efectuar audicions d’obres musicals de diferents compositors, períodes i estils, que permetin sensibilitzar als oients i facin suport al conte musical.
  • Interpretar cançons relacionades amb la història que es presenta, de manera intercalada amb la narració del conte animat i en els moments que l’argument ho suggereixi.
  • Produir sons amb el cos, amb objectes o instruments musicals que ajudin en els efectes sonors de la narració.
  • Fer servir  instruments musicals per acompanyar les cançons que sonen en el transcurs de la història, amb percussions de pols, accent, ritme o obstinats.
  • Associar moviments que  exemplifiquen personatges o situacions de la història
  • Introduir música i moviments, associant el so d’instruments musicals o objectes, que d’alguna manera, serveixin per identificar als personatges o esdeveniments de l’argument; això permet que els nens i les nenes de matern infantil, identifiquin el moment en què han d’interactuar.

dilluns, 22 d’abril del 2013

Ja tenim guanyadores de "Tu sí que vals!"

Avui hem celebrat la final del concurs "Tu sí que vals" de. Les guanyadores han estat "The Girls" amb una genial coreografia de Beyoncé. Nit han estat a punt de donar la sorpresa, però la majoria ha votat por Leire, Paloma, Alba, Claudia i Andrea. Els fillets de classe no han pogut guanyar, però han fet una bona actuació. Enhorabona a les guanyadores... i a tots els que han participat!


dijous, 18 d’abril del 2013

Massatges musicals amb els alumnes d'infantil

Aquesta setmana hem treballat a infantil exercisis de respiració i relaxació. Primer hem jugat amb diferents circuits de respiració, encara que la millor manera d'acabar les sessions de música ha estat amb un massatge musical. Els alumnes havien de fer massatges, que havien d'anar canviant amb el caràcter de les obres que anaven escoltant (Ràpid, lent, fort, fluix, cops, etc.) Una manera molt divertida de treballar amb ells diferents estils musicals i els canvis de caràcter d'una obra musical.



dilluns, 15 d’abril del 2013

La cadència del Rock n' Roll

Els alumnes de 6è A treballaran aquesta setmana el Rock n' Roll aprofitant la creació d'una cançó pel seu projecte sobre alimentació. L'estil que més va agradar va ser el Rock n' Roll, i, abans de començar amb la creació de la lletra, aprofundirem a classe de música en l'estructura del rock n' roll i les seves cadències. Sabeu què és una cadència?...
Una cadència, des del punt de vista harmònic, és una succesió de dos o més acords. Els graus més "importants" d'una escala són la Tónica I, la dominant V i la sub-dominant IV.
Si fem un rock n' roll en Do Major... els graus serian aquests:
DO - RE - MI - FA - SOL - LA - SI - DO'


La cadència més característica del Rock n' Roll és la que incorporarem al nostre Rock n' Roll de l'alimentació. És així:

DO DO DO DO   FA FA   DO DO   SOL   FA   DO   SOL

Per treballar a classe la cadència del Rock n' Roll emprarem  aquest clàssic dels Led Zeppelin, en el qual trobem aquesta estructura.
Llarga vida al Rock!!


dimecres, 10 d’abril del 2013

Jocs d'intensitat a infantil

Els alumnes d'infantil han treballat aquesta setmana la intensitat del so. Ho hem fet de forma molt visual amb representacions de l'escala d'intensitat.

SILENCI - MOLT FLUIX - FLUIX - NORMAL - FORT - MOLT FORT

A més hen introduït els conceptes CRESCENDO i DECRESCENDO, representats visualment amb un coet i un tobogà.




Direccionalitat del so



Els alumnes de 2n curs van treballar a classe de música la direccionalitat del so. Va ser interessant veure la facilitat que tenim per orientar-nos, encara que tinguem els ulls tapats. L'oïda és una part essencial l'equilibri. Hem parlat sobre el camp visual i l'auditiu i la seva importància  a l'hora d'orientar-nos espacialment i mantenir l'equilibri corporal en tot moment. Aquí teniu uns videos de l'activitat.





dimarts, 9 d’abril del 2013

Cançons de rutina per infantil

Avui els alumnes de la classe dels dinosaures han conegut les dues noves cançons de rutina de l'aula de música. Estracta d'una cançó de benvinguda "Hello, hello!" i una de despedida "Bye bye, goobye!".
Enguany he volgut provar amb aquestes dues cançons senzilles en anglès. És molt important que tenguin aquests tipus de rutines com a referència d'arribada i sortida de l'aula, ja que ajuden a millorar i dinamitzar les sessions de música. Aquí les teniu.. espero que us agradin!
 

dilluns, 8 d’abril del 2013

¡ Cuéntame !



Els alumnes de 5è han treballat avui la cançó "¡Cuéntame!" del grup Fórmula V. La majoria ja la coneixien per la sèrie televisiva "Cuéntame lo que pasó" de TVE. L'hem aprofitada per treballar l'estructura d'una cançó i diferenciar estrofes i tornada. Després hem creat un acompanyament melòdic molt senzill amb instruments de placa i la batería electrònica. Aquí teniu una petita mostra... prometem practicar-la un poc més!



Fononímia i Escala de Do


Avui els alumnes de 1r curs han treballat l'escala de Do.
Hem col·locat 8 cadires, una per a cada nota de l'escala, per les quals havien de passar i anar creant melodies. En la següent activitat hem entonat les notes de l'escala de Do. Ha estat molt divertit!




Després hem treballat la fononímia amb la cançó "L'Escala de Do". Cada nota té un gest associat amb la mà. Aquí els teniu...