dimarts, 23 d’abril del 2013

Contes musicals per Sant Jordi

Avui aprofitem per fer a classe de música contes musicals.
El conte que musicalitzarem és "El Flautista d'Hamelin", aprofitant la temàtica musical del conte.
Aquest tipus d'activitats són molt positives per treballar els canvis de caràcter musical i fer que els alumnes siguin part activa d'un conte.
Com ho farem?
El mestre narrarà el conte i serà el flautista d'Hamelin amb la flauta travessera. Sonarà música clàssica de fons que s'adaptarà a les diferents parts de la història, i els alumnes seran encarregats d'afegir efectes als personatges (rates, fillets i fillestes, alcalde...)

 Xerrarem abans dels elements sonors i corporals necessaris per realitzar un conte musical infantil:
  • Efectuar audicions d’obres musicals de diferents compositors, períodes i estils, que permetin sensibilitzar als oients i facin suport al conte musical.
  • Interpretar cançons relacionades amb la història que es presenta, de manera intercalada amb la narració del conte animat i en els moments que l’argument ho suggereixi.
  • Produir sons amb el cos, amb objectes o instruments musicals que ajudin en els efectes sonors de la narració.
  • Fer servir  instruments musicals per acompanyar les cançons que sonen en el transcurs de la història, amb percussions de pols, accent, ritme o obstinats.
  • Associar moviments que  exemplifiquen personatges o situacions de la història
  • Introduir música i moviments, associant el so d’instruments musicals o objectes, que d’alguna manera, serveixin per identificar als personatges o esdeveniments de l’argument; això permet que els nens i les nenes de matern infantil, identifiquin el moment en què han d’interactuar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada