dimecres, 26 d’octubre del 2016

Escala pentàfona amb el Xino Ximfumfà...

Els alumnes de P3 van jugar amb els instruments de placa a l'aula de música. Abans van conéixer la història del Xino Ximfumfà.

En Ximfumfà era un fillet molt pobre que va descobrir un instrument musical preciòs dins una casa que semblava abandonada. Després de pensar-ho molt, va decidir endur-se'l, però pesava tant que l'única solució que va trobar va ser anar agafant una nota musical cada dia... Al tercer dia, l'amo el va descobrir, però, tot i que en Ximfumfà havia fet una cosa molt dolenta, va fer un tracte amb ell: si mai més tornava a agafar res que no fos seu, ell li regalaria aquell instrument!
I així va ser...

Amb aquesta història, els més petitons de l'escola van descobrir que, llevant algunes notes de l'escala, tot el que tocàvem sonava genial. Sonava... a música xinesa!

Una vegada cantada la cançó i coneguda l'escala pentàfona, van crear individualment la seva pròpia melodia xinesa...

A la següent sessió, vam realitzar una "improvisació pentàfona" amb instruments de placa dividint-los en dos grups. Mentres un grup improvisava amb els xilòfons i metal·lòfons, la resta acompanyava amb instruments de petita percussió...3 comentaris:

 1. Boníssim, Olga está encantada con el Xino, ahora lo entiendo todo, suena muy bien!!!!

  ResponElimina
 2. Joan [Especialista de música]28 d’octubre del 2016, a les 16:17

  Gràcies Tamara! Estic encantat amb ells... són un grup genial!

  ResponElimina
 3. Gràcies Joan per aquests vídeos!

  ResponElimina